BijZonder Jezelf
praktijk voor coaching van particulieren en bedrijven

Pure Naturals©

Sinds 2022 zijn wij verkooppunt voor de etherische oliën van Pure Naturals©. Wat is een etherische of essentiële olie eigenlijk? En wat voegt dit toe voor de coaching binnen BijZonder Jezelf?

Een etherische olie is een olie gewonnen uit plantendelen, zoals de bladeren, wortels of bloemetjes. De olie is de “essence” van de plant. Elke olie heeft haar eigen geur en werking. De olie is door verdamping goed te ruiken in de lucht. Ook kunnen ze op de huid gebruikt worden, bijvoorbeeld in een basisolie.

In de aromatherapie zie je vaak verschillende namen staan, etherische olie of essentiële olie. Toch staan ze allebei voor hetzelfde: een pure olie verkregen uit plantendelen door middel van waterdamp destillatie of extractie. In het Engels betekent het ‘Essential Oil’, genoemd naar de “essence” van de plant.  

Zie je echter geurolie, aroma of parfum olie staan, dan verwijst dit naar een chemische nabootsing van de geur en deze olie heeft dan ook niets van de therapeutische waarde die bij de producten beschreven staan. Er zijn 52 verschillende oliën van Pure Naturals©.

Verdamping/ inhalatie

Via de neus is de snelste en eenvoudigste methode om een essentiële olie op te laten nemen door het lichaam. Via verdamping hebben geuren een psychologisch en fysiologisch effect. Met het verdampen van etherische oliën kun je emoties en gedrag beïnvloeden, de lucht zuiveren van microben, enkele vormen van hoofdpijn behandelen en verdamping is een effectieve methode bij bronchitis en verkoudheid.

Inhalatie van etherische olie is zeer nuttig bij luchtwegklachten, zoals zere keel, hoesten, astma en bronchitis. Bij hoofdpijn, om het immuunsysteem te versterken, bij depressieve klachten of stress, maar ook bij vermoeidheid en slapeloosheid.

Binnen mijn praktijk zullen we dan ook vaak een persoonlijke blend samenstellen die helemaal aansluit op de klachten of de hulpvraag. Een aantal druppels hiervan zijn dan direct te gebruiken in een diffuser of aromabrander en effectief als deze minimaal 1 uur wordt geïnhaleerd.

Opname via de huid

De huid is een ideale opnemer van etherische olie. De meest bekende manier om essentiële olie op de huid aan te brengen is door verdunning in een plantaardige vette olie (Draagolie) en daarna het mengsel te gebruiken als huidolie of massage olie.

Massage is een prettige manier om van een etherische olie te genieten en heeft een positief effect op lichaam en geest. Wonden genezen sneller, stress vermindert en het immuunsysteem versterkt. Door de toevoeging van de aromatherapie worden de effecten dieper en sterker. Etherische olie tijdens de massage werkt dubbel op, via zowel aromatherapie (inhalatie) als opname via de huid.

Opname via de huid is ideaal bij circulatieproblemen, vasthouden van vocht, bij hoofdpijn, problemen aan gewrichten en spieren, nervositeit, stress en oververmoeidheid. Gebruik voor een massage olie een dosering van 3 – 5% etherische olie in een plantaardige olie.  Je kunt er ook voor kiezen om enkele druppels etherische olie in een zalf, (dag)crème of bodylotion te doen om zo de huid te verzorgen, te beschermen, te genezen of vocht vast te laten houden.

Binnen de praktijk kan worden aangegeven wat de gewenste of  meest effectieve manier is van opname van de oliën. De samengestelde blend zal dan direct gemengd kunnen worden in een passende draagolie zodat u direct kunt beginnen met smeren of masseren.


www.purenaturals.nl

Op de website van Pure Naturals© is nog veel meer informatie te vinden en uiteraard ben ikzelf inmiddels voldoende onderlegd om uw vragen te beantwoorden. U mag deze appen of mailen zodat ik u van een uitgebreid antwoord kan voorzien.

Staat u open voor een demonstratie?                                                                                                       Dan maak ik hiervoor graag een afspraak of kom naar de maandelijkse infoavond.

Het aanbod van Pure Naturals© binnen BijZonder Jezelf

10 ml druppelflacon essentiële olie PureNaturals© of persoonlijke blend

5 ml roller met persoonlijke blend (8%) in draagolie

Afhankelijk van de benodigde etherische olie wordt de prijs opgebouwd. Deze zal altijd van te voren worden bepaald en aan u worden doorgegeven. Originele flacons essentiële oliën zijn 10 ml en de adviesverkoopprijzen staan op de website vermeld www.purenaturals.nl                                                          U kunt deze ook bij ons opvragen.                                          Prijzen variëren tussen € 7,95 en € 39,95 per flacon.

Een roller is op basis van 8% etherische olie in de samenstelling die voor u wordt gecombineerd. Voor de roller betaalt u eenmalig €5,- hervullen kost u dan slechts €2,50. Voor de druppelaar €3,-. Deze kunt u ook steeds opnieuw laten vullen voor de prijs naar rato van de oorspronkelijke olie.

Draagoliën om zelf te mengen met uw persoonlijke oliën

Uiteraard kunt u na een aantal rollers of flacons geprobeerd te hebben van uw persoonlijke blend, er ook voor kiezen om het recept zelf thuis te maken. Hiervoor leveren wij dan ook de producten aan in grotere hoeveelheden en uiteraard de samenstelling en de diverse draagoliën.

Als draagolie wordt door ons een keuze gemaakt uit de volgende plantaardige basisoliën: Jojoba-olie, Castor-olie of Amandel-olie of Cocos-olie. Op verzoek kan ook worden geleverd Argan-olie, AloëVera-olie, Arnica- of Avocado-olie. Evenals Calendula- of Druivenpit-olie.

Garantie

Helaas kan er op de uitwerking van de oliën geen garanties worden gegeven. De ene of andere persoon is hier meer of minder ontvankelijk voor. Dit is niet op voorhand te bepalen en wij hebben dan ook puur de intentie om extra ondersteuning te bieden bij een ontwikkelingsproces. Optimaal effect is na twee maanden goed te beoordelen, echter het staat u vrij hierin uw eigen keuze te maken. Wellicht kunnen we nog wat bijstellen in de blend of de manier van toepassen veranderen.

Met vriendelijke en bijzondere groeten,

Mariëlle Beaart, coach bij BijZonder Jezelf                                    & wederverkoper PureNaturals©